środa, 2 września 2015

" Duszona Cukinia"

Z racji tego, że na mojej grządce zostało jeszcze trochę cukinii postanowiłam przygotować szybką duszoną cukinię. Zapraszam do czytania mojego pierwszego wpisu kulinarnego :)

"DUSZONA CUKINIA"

Składniki:

3 młode cukinie,
3 pomidory, jeśli są małe można zwiększyć ich ilość,
3 cebule,
30 dag kiełbasy krakowskiej lub parówkowej jaką kto lubi,
olej ( ja używam Kujawski z Pomidorami,Czosnkiem i Bazylią),
pieprz, 
sól,
oregano,
vegeta i kilka kropelek magii

Wykonanie:

Cukinie umyj i cienko obierz ze skórki. Odetnij oba końce. Obierz cebulę i pokrój je w grube półkrążki lub w kostkę. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, kiełbasę obierz z osłonki i pokrój w kostkę. W rondlu rozgrzej olej, wrzuć cebulę i zeszklij na złoty kolor, dodaj cukinię i kiełbaskę. Duś pod przykryciem często mieszając, aby się nie przypaliło. Gdy cukinia będzie już przeźroczysta włóż pomidory, dosyp ostrożnie przyprawy i odparuj. Podawaj z młodymi ziemniakami lub ciemnym pieczywem.

SmAcZnEgO !!!!



6 komentarzy:

  1. Bardzo smaczna propozycja! Gratuluję pierwszego wpisu i życzę sukcesów w tej ciekawej przygodzie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna propozycja :-) kochana życzę powodzenia i samych smakowitych wpisów :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna propozycja :-) kochana życzę powodzenia i samych smakowitych wpisów :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna propozycja :-) kochana życzę powodzenia i samych smakowitych wpisów :-)

    OdpowiedzUsuń